Friday 8 October 2010

Bruk av Internett


Når det gjelder å bruke IKT i skolen, så er Internett en stor ressurs. Det er mye informasjon man kan finne på nettet. Når man jobber med et prosjekt, så er det alltid mulig å finne tilleggsinformasjon på Internett.
Men selv om Internett er en bra ressurs, så kan det også være vanskelig å bruke. Det er mange nettsider som ikke er sikre, det kan være vanskelig å skille god informasjon fra dårlig informasjon, og det er så mye annet på nettet som ikke har noe med skolefagene å gjøre.                                                                                 

 
Å bruke Internett er en stor utfordring, men likevel er det viktig at elevene etter hvert lærer å bruke nettet
: her kan skolen være en trygg læringsarena. 
På nettet søkte jeg etter å finne sikkerhetstips når det gjelder bruk av Internett, og jeg fant denne siden:

http://www.microsoft.com/norge/protect/family/age/stages.mspx

Disse retningslinjene er rettet mot foreldre/foresatte, men kan også være nyttige for lærere. Jeg tror det er viktig at vi er forsiktige med å bruke internett i undervisningen, og at vi er bevisste på at det å bruke Internett kritisk også er noe elevene må lære. 

3 comments:

  1. Jeg er enig med deg i at Internett kan være krevende å bruke når man skal søke informasjon - særlig for unge elever. Infoen ungene får opp er ofte beregnet på voksne mottaker og har gjerne for vanskelig språk for denne unge mottakergruppen. De fleste elever er svært ivrige etter på bruke "nettet", men mange ganger finner de ikke det de er ute etter, og det hender vel de får opp ting som slett ikke er beregnet for barneøyne...

    ReplyDelete
  2. Ei ressursside om Internett-bruk:
    http://www.medietilsynet.no/trygg-bruk/

    ReplyDelete
  3. Takk for tipset!
    Jeg er enig med deg Åse i at elevene mange ganger ikke finner det de er ute etter, eller at de ender på sider de ikke burde ende opp på. Jeg har lagt inn et nytt innlegg om akkurat dette.

    ReplyDelete